הכל על ה VWAP או: "מחיר המניה בשקלול נפח המסחר"
היי!
הפעם, נלמד לעומק מה הוא הVWAP? מה המידע שהוא מציג? ואיך משתמשים בו?
הגדרה- Volume weighted average price . מחיר המניה בשקלול נפח מסחר.
חישוב –
?? = מחיר המניה בנר i
?? = נפח המסחר בנר i
הנר הראשון (i=1) הוא הנר הראשון ביום המסחר. הנר האחרון הוא הנר הנוכחי בזמן מסחר או הנר האחרון ביום המסחר לאחר סיום המסחר.
הסבר-
בשונה מממוצע רץ, ה- VWAP נותן משקל גדול יותר למחירי מניה אשר נקבעו בנפחי מסחר גדולים ומשקל קטן למחירים הנקבעו בנפח קטן. לכן ניתן להתייחס ל- VWAP בתור מחיר המניה ה"נכון". תיאורטית, שני סוחרים קטנים יכולים להעלות (או להוריד) את מחיר המניה ע"י סחר תכוף ביניהם בפוזיציות קטנות. ברור כי במצב כזה מחיר המניה לא משקף את ערך החברה וה- VWAP לוקח זאת בחשבון ומציג מחיר המושפע פחות מווליום קטן.
דגשים ותובנות-
- ה- VWAP מתאפס בתחילת יום המסחר.
- החישוב מבוסס על קבועים בלבד ולא על פרמטרים לכן כל הסוחרים רואים בדיוק את אותו הגרף באותו הזמן ולכן המדד נמצא בשימוש נרחב אצל סוחרים רבים וגם באלגוריתמים.
- בשל השימוש הנפוץ, סביר כי חצייה של ה- VWAP תתרחש בווליום גבוה יחסית ו/או נר ארוך יחסית.
- כל מסחר המתרחש מעל ה- VWAP מגדיל אותו וההפך. גודל השינוי תלוי בנפח המסחר.
- ככל שהמסחר מתקדם, לנר חדש יש השפעה הולכת ופוחתת על ה- VWAP )נר חדש מצטרף לכל הנרות הקודמים מתחילת יום המסחר. לנר אחד מתוך 3 יש השפעה גדולה יותר מאשר נר אחד מתוך 600 ( בהינתן והווליום בנר זה לא גדול משמעותית מהווליום הקודם.
- מיד אחרי עלייה בסדר הגודל של נפח המסחר )תחילת מסחר ב PM , תחילת מסחר רגיל, קבלת חדשות בזמן המסחר וכו'(, ה- VWAP משנה את ערכו באופן מהיר בהינתן ומחיר המניה רחוק מערך המדד.
מאחר וה- VWAP מייצג את המחיר ה"נכון" אזי המחיר האמיתי שואף אליו.
שימוש-
מדד ה- VWAP הוא מדד חשוב ומומלץ מאוד.
הוא מהווה גרף support & resistance באמינות גדולה, אשרור להיפוך או התחלת מגמה, מועמד לפריצה טכנית ועוד.
את ה- VWAP יש להציג על גבי מחירי המניה (אותו מסך).
בספייק בוקר- כאשר מחיר המניה מזנק בתחילת המסחר, ה- VWAP נע איתו (ראו דגשים ותובנות) ומהר מאוד המחיר יגדל מעבר ל- VWAP . מצב זה קורה מהר אם הווליום הולך וקטן או לאט אם הווליום זהה (בהינתן והמחיר האמיתי ממשיך לגדול) אך בכל מקרה זהו סימן מהימן לסוף הספייק ותחילת הקריסה. פעמים רבות ה- VWAP ישמש כ support (אפשרי גם כי המומנטום של הקריסה יקח את המחיר מתחת ל- VWAP ואז ינתר חזרה למעלה- ראו את הגרף הבא) או לחילופין יהיה נקודה של היסוס לפני המשך הקריסה אך ברוב המוחלט מהפעמים ה- VWAP מהווה ציון דרך בנקודת זמן רגישה זו.
מסחר מונוטוני מתחת ל- VWAP - פעמים רבות הקריסה שלאחר הספייק בוקר (או ירידה מתונה יותר בהמשך המסחר) תיקח את מחיר המניה מתחת ל- VWAP ואם המחיר יתייצב אזי סביר כי בשלב מסוים (בעיקר בחצי השני של יום המסחר) תהיה עלייה במחיר המניה בווליום גבוה כדי להגיע ל- VWAP . אם המחיר יגיע סביר כי ה- VWAP יתפקד בתור resistance ואם יעבור אז בתור support ואפשרות טובה לפריצה טכנית.
בקריסה של מנייה מנצחת- בהינתן מנייה הנסחרת הרבה מעל ה- VWAP מתחילת היום ופתאום קורסת אזי ה- VWAP הוא מועמד מצוין לניתור (bounce). ככל שהקריסה ארוכה יותר כך הניתור מה- VWAP כשהמחיר יגיע אליה (או קצת מתחתיה בשל המומנטום) יהיה גבוה יותר. תרחיש זה דומה למתרחש בספייק בוקר אך עם ההבדל הבא- רוב הזמן המגמה היורדת תימשך ולכן עדיף לבצע מהלך scalp ממחיר ה- VWAP עד לירידה בווליום או ירידה מחודשת במחיר. תרחיש זה נפוץ אך קשה לחזות את המועד של הקריסה בשונה מהתרחיש של הספייק בוקר וקריסתו.
היי שלום, התמונות בעמוד ההסברים לגבי מושג ה-VWAP אינן נפתחות. האם תוכלו לרענן את הקישורים או לשלוח לי במייל את דף הנוסחאות והגרפים בבקשה?
מאיזה שיעור הקישורים לא נפתחים ?
היי, אמורים להיות כאן תמונות ?
תשלח מייל ל[email protected] עם תמונה
הי, אני לא מצליח לפתוח את הקישור עם ההסבר של ה-VWAP וה-SMI, האם אפשר לעזור?
תודה
כלום לא מובן בהסבר הזה
נוסף לכך שהתמונות לא נפתחות
הכוונה להסבר על VWAP
כל מה שלא מובן תשלח מייל ל [email protected]