מסחר יומי - כך תעשו זאת נכון

אז מה זה מסחר יומי? פשוט מאוד: מדובר בסגנון מסחר שבו סוחרים לטווחים קצרים. לרוב מדובר בסוחרים שפותחים וסוגרים את הפוזיציות שלהם באותו היום, ולא משאירים פוזיציות פתוחות ללילה. מדובר כמובן גם בפוזיציות לונג וגם בפוזיציות שורט. המטרה של הסוחר היומי היא לנצל את התנודתיות בשוק בזמן יום המסחר, ולהוריד את הסיכון שקיים בלהשאיר את הפוזיציה פתוחה ללילה. זה בגלל שהרבה דברים יכולים לקרות בלילה אחרי שהמסחר נסגר, המשפיעים ישירות על השוק ועל המניות שבהן אנחנו סוחרים.

כל הקונספט של מסחר יומי קיבל תשומת לב שלילית בשנות ה - 90, בגלל שהרבה סוחרים מתחילים קפצו על הרעיון של מסחר יומי והתחילו להשקיע את הכסף שלהם ללא אבחנה ובלי להשתמש אפילו באסטרטגיות מסחר הכי בסיסיות. הם היו בטוחים שהם יכולים לשבת בבית בשורט וכפכפים ולהרוויח מיליוני דולרים בלי שום ידע או מאמץ, מה שכמובן לא באמת עבד.

ולמרות הכל, להבין את הקונספט של מסחר יומי ואיך הוא עובד, זה לא עניין יחסית פשוט כשמבינים את הבסיס ולומדים כמה אסטרטגיות שיעזרו לנו לזהות את המגמות שיש בשוק. כחלק מלימודי שוק ההון שאנחנו מעבירים בחלק א' של הקורס שלנו, נלמד על האסטרטגיות האלה, והרבה יותר.

אז הנה 9 טיפים על מסחר יומי למתחילים:

  1. לחפש סיטואציות שבהן יש חוסר איזון בין ההיצע לביקוש, ולהשתמש בהן בתור נקודות כניסה לפוזיציה – שוק ההון לא דומה לשום דבר אחר בחיים: אם ההיצע כבר "מותש" ועדיין יש אנשים שמוכנים לקנות, יש סיכוי גדול שהמחיר ימשיך לעלות. אם יש עודף היצע ואין קונים למניה, המחיר ירד. בלימודי שוק ההון שלנו התלמידים לומדים לזהות את נקודות המפנה האלה בכל הגרף.
  2. תמיד לשים מטרות מחיר לפני שנכנסים  - אם נכנסים לפוזיציית לונג, חשוב להחליט מראש על הנקודה שבה נרצה לקחת את הרווח, וגם את הנקודה שבה נחתוך את ההפסד במידה ויהיה אחד. אחרי שהגדרנו את נקודות לקיחת הרווח וההפסד – חשוב מאוד לדבוק בהן. זה יגביל את ההפסד הפוטנציאלי וימנע מאתנו להיות יותר מדי חמדנים אם המחיר יקפוץ בצורה קיצונית לטובתנו. כמובן שיש גם יוצא מן הכלל: כשמדובר במצב שבו יש עליה חזקה ויציבה במניה, אפשר גם להציב נקודות לקיחת רווח או לחתוך הפסד במקומות חדשים שאליה המניה מגיעה.
  3. להשתמש ביחס סיכוי – סיכון נכון – אחד מהדברים החשובים ביותר במסחר יומי הוא להבין איך יחס של סיכון וסיכוי עובד. מאחר והנושא הזה הוא מאוד חשוב, יש עליו הרצאה שלמה בחלק א' של הקורס שלנו. המטרה בסופו של דבר היא להפסיד סכומים כמה שיותר קטנים כשמפסידים, ולהרוויח סכומים כמה שיותר גדולים כשמרוויחים, וגם אם מגיעים למצב שבו יש יותר עסקאות מופסדות מעסקאות מורווחות, אנחנו עדיין נשארים בפלוס
  4. להיות סבלניים – כן, אומנם זה נקרא: "מסחר יומי", אבל סוחרים יומיים מוצלחים לא סוחרים כל יום. יכול להיות שהם עוקבים אחרי השוק, יושבים על המחשב ומחפשים הזדמנויות, אבל אם הם לא מוצאים הזדמנות שעומדת בכל הסטנדרטים שלהם, הם פשוט לא נכנסים לשום פוזיציה. זאת צורת מסחר מאוד חכמה ומקצועית שבה ההחלטות מתבססות על היגיון, ולא על סתם תחושה של: "בא לי כבר לעשות משהו". חשוב מאוד לתכנן את העסקאות שלנו, ואז להוציא לפועל את התוכנית שלנו.
  5. להיות ממושמעים – שוב, בדיוק כמו בסעיף 4 – אנחנו חייבים לתכנן את הפעולות שלנו ולבצע אותן. הרבה פעמים כשסוחרים לבד, נוטים להתפתות לפעולות אימפולסיביות שיכולות לפגוע בתוצאות שלנו. אגב, זאת אחת הסיבות שיש לנו צ'אט מסחר בזמן אמת שבו אפשר לסחור ביחד עם עוד אנשים, לשתף מחשבות, לשאול שאלות ולקבל את כל התמיכה שצריך. בנוסף, מדובר במסע שלוקח זמן – אל תצפו להתעשר מעסקה אחת. לכן חשוב לשמור על משמעת ברזל לאורך זמן, כדי לראות תוצאות לאורך זמן.
  6. לא לפחד ללחוץ על כפתור שליחת הפקודה – הרבה סוחרים מתחילים, סובלים מ: "קיפאון הניתוח (Analysis Paralysis). הכוונה היא שמרוב ניתוח יתר של המידע שאנחנו נחשפים אליו, אנחנו לא מקבלים שום החלטה ומפספסים את ההזדמנות. לדוגמא מצב שבו סוחר מסתכל על טבלת הLEVEL2, על הגרף, על החדשות ולא פועל מספיק מהר כשהוא מזהה הזדמנות. מי שיודע להיות ממושמע ולתכנן מראש – יכול לעשות את זה בצורה די אוטומטית. ותזכרו שתמיד במקרה הכי גרוע, אם הצבנו את ההSTOP LOSS שלנו בנקודה הנכונה, אז נצא מהעסקה עם הפסד מינימלי.
  7. לסחור רק על כסף שאנחנו יכולים לסכן – סוחרים חכמים הם לא אלה שלוקחים את ה10,000 ₪ היחידים שיש להם, ומשקיעים אותו בבורסה. סוחרים חכמים הם אלה שיש להם מספיק כסף בצד והם לא משקיעים את כל ההון שלהם כדי לצאת להרפתקאות חדשות, אלא עושים הכל בצורה חכמה ושקולה. בשביל להיכנס בצורה חכמה למסחר יומי, כדאי מאוד לבוא עם כמות כסף שאותה אין לנו בעיה לסכן. נכון, אם נפסיד אותה זה לא נעים. אבל זה לא ישפיע על החיים שלנו בצורה דרסטית אם יקרה הגרוע מכל.
  8. אף פעם לא לסכן יותר מדי כסף מהתיק שלנו – כשאנחנו נכנסים לעסקה, כדאי לקחת כמות מסוימת מהתיק שלנו ולא את כל התיק במכה אחת, ולהשקיע אותו. בדרך כלל מדובר בכמות של בין 2% ל- 10% מהתיק, אבל אף פעם לא 100%. גישה כזאת תאפשר לנו מרחב תנועה – ככה לא נהיה "נעולים" בפוזיציה אחת עם כל התיק שלנו, וזה גם יאפשר לנו לסכן חלקים מאוד קטנים מהתיק שלנו, בעיקר בהתחלה כשאנחנו רק מתאמנים.
  9. במקום לפקפק בעצמנו – חשוב ללמוד מהניסיון – כל סוחר בבורסה חווה הפסדים. אפילו הסוחר היומי הטוב ביותר חווה הפסדים על בסיס קבוע לצד רווחים על בסיס קבוע. כמובן שהמטרה היא שההפסדים יהיה קטנטנים והרווחים יהיו עצומים. בכל מקרה, חשוב לא לכעוס על עצמינו כשהעסקה לא הולכת בכיוון שלנו. מה שכן, חובה לעשות הפקת לקחים ולהבין אם ביצענו את התכנית שלנו כמו שרצינו, או שלמרות שהייתה לנו תכנית, לא עקבנו אחריה. אם זה המצב, אז חייבים להבין למה זה קרה וללמוד מהטעויות שלנו כדי להשתפר לעסקאות העתידיות שלנו.

כהשלמה למאמר הזה ולקבלת מידע נוסף מומלץ לקרוא את המאמר - איך להשקיע במניות

Responses

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Black Friday

72 שעות של הטבות ומבצעים !

50% הנחה

על כל קורסי המסחר של Trade Trib

הצטרפו לאלפי הבוגרים שלנו ולמדו את סודות המסחר במניות OTC של שוק ההון וכיצד לנצל את המגמות המשתנות בשוק לטובתך ולהרוויח מהן !