מניות דואליות - המדריך השלם

בשנות ה-80 מניות חברת "טבע" החלו להיסחר בבורסת נאסד"ק שבארה"ב, נוסף למסחר במניות שלה בבורסת תל אביב, מה שהפך את המניות שלה למניות דואליות - מניות שנסחרות בבורסות "זרות" ולא רק בבורסה של המדינה בה החברה פועלת, או במילים אחרות, לא רק ב"מגרש הביתי" שלה.

האינטרס של החברות לבצע רישום דואלי (כפול) מונע משני גורמים: הגורם הראשון הוא שהמסחר השוטף בבורסות מגדיל את הערך לבעלי המניות, והגורם השני הוא גיוס הון לחברה - הרישום הכפול פותח מגוון רחב וגדול יותר של אפשרויות גיוס כספים לחברה. המון משקיעים זרים מעדיפים, מטעמי נוחות, להשקיע במניות הנסחרות בבורסות ארה"ב, ולכן כאשר החברות נסחרות גם בארה"ב הן פותחות דלתות לקהלים נוספים להשקיע בהן.

כאשר מניה נסחרת בשני שווקים שונים יכול להיווצר מצב שבו מניה יותר יקרה בשוק אחד ביחס למחירה בשוק השני. הפער הזה נקרא פער ארביטראז' מה שנותן למניות האלה גם את השם - מניות ארביטראז'.

המון סוחרים ממהרים ומנצלים לטובתם את הפער הזה וקונים מניות בבורסה אחת במחיר זול ומוכרים באחרת במחיר גבוה יותר. ניתן לעשות זאת רק כששתי הבורסות פעילות באותו הזמן, ולכן סוחרי ארביטראז' עוקבים אחר מניות של חברות דואליות בימי שני עד חמישי, בשעה האחרונה של המסחר בבורסת תל אביב והשעה הראשונה של פתיחת המסחר בוול סטריט, כאשר זוהי השעה היחידה שהבורסה האמריקאית חופפת לבורסה הישראלית. מאחר ואין חפיפה בשאר השעות במהלך השבוע, אי אפשר להגיד באופן מוחלט שפעולת ארביטראז' היא פעולה נטולת סיכון.

חשוב לדעת שכאשר פעולת הארביטראז' אינה מתרחשת במקביל, כלומר הקנייה והמכירה של המניה אינה מתרחשת בו זמנית, זה לא נחשב לארביטראז' אמתי. ישנם סוחרים שקונים מניה בבורסה אחת מחכים שהבורסה השנייה תפתח ורק אז מוכרים את המניה, בדרך זו הרווח אינו מתקבע ומחיר המניה יכול להשתנות עד שתפתח הבורסה השנייה. יש הקוראים גם לפעולה זו ארביטראז'.

מניות ארביטראז' נחשבות למניות מומלצות מהסיבה שהסיכון במסחר בשיטה הזאת הוא מזערי, אך לא קל לעשות רווחים מהפערים האלה משום שהסוחרים המודעים לארביטראז' ממהרים לנצל את חוסר היעילות בשוק וגורמים לפערי המחיר להתכנס ולהשתוות במהירות.

איך קונים מניות דואליות?

כל ברוקר מפוקח ואמין מאפשר לסחור במניות אלה. חשוב מאוד שהברוקר יהיה חבר בורסה בשני הבורסות בהן המניה נסחרת כדי שתהיה אפשרות לקנות את המניה הדואלית מאותן הבורסות. זה לא מסובך במיוחד ולא צריך קורס בשוק ההון כדי להבין איך עושים את זה.

איזה מניות מומלצות יש ברשימת המניות הדואליות בעולם?

זה מאוד תלוי בסגנון המסחר האינדיבידואלי של כל סוחר וסוחר, הענף של המניה, התנודתיות של השוק וכמובן המגמה הנוכחית של המניה.

להלן רשימה של מניות דואליות הרשומות לפי חוק הרישום הכפול:

אבוג'ן, אביליטי, אודיוקודס, אופטיבייס, אופקו הלת', אורמד פארמם, אורמת טכנו, אינטק פארמ, אינטרנט זהב, אלביט הדמיה, אלביט מערכות, אלוט תקשורת, אלומיי, אפ.סי ריאלטי, אקס טי אל, בי קומיונקיישנס, ביוטיים, ביוליין, ביונדווקס, גילת, טאואר, טבע, כיטוב פארמה, כיל, כן פייט ביופרמה, לייבפרסון, מ'גיק, מדיגוס, מזור רובוטיקה, מטומי, מיי סייז, מיילן, נבידאה, נובה, נייס, ננו דיימנשן, סאפיינס, סודהסטרים, סיירן, סים בכורה סד, סים קומרשייל, סלקום, פוינטר, פורמולה מערכות, פורסייט, פלאזה סנטר –ס, פלוריסטם, פננטפארק, פרוטליקס, פרטנטר, פריגו, פריון נטוורק, קומפיוגן, קמהדע, קמטק, קנון, רדהיל, תאת טכנו, תראפיקס ביו.

Responses

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Black Friday

72 שעות של הטבות ומבצעים !

50% הנחה

על כל קורסי המסחר של Trade Trib

הצטרפו לאלפי הבוגרים שלנו ולמדו את סודות המסחר במניות OTC של שוק ההון וכיצד לנצל את המגמות המשתנות בשוק לטובתך ולהרוויח מהן !