מכירת מניות - כך תדעו מתי למכור

אין ספק שזאת אחת השאלות החשובות ביותר שכל סוחר, פרטי ומקצועי, חייב לשאול את עצמו על מנת לייצר רווחים משוק מניות הפני, כי את הרווח שלנו אנחנו עושים רק אחרי שמכרנו את מה שקנינו, או קונים את מה שמכרנו כבר (שורט).

לא די למצוא מניה מנצחת עם פוטנציאל גבוה לכניסה על מנת לממש מקסימום רווחים, אנו צריכים גם לדעת לזהות מתי הזמן הטוב ביותר לצאת ממניה. למכור בשלב מוקדם מידי את המניה יכולה להיות ההרגשה הכי מתסכלת בעולם, אבל כשמדובר במקסימום רווחים אנחנו חייבים לקחת בחשבון שזה בא יחד עם מקסימום סיכונים, במיוחד כשמדובר במסחר יומי, ואף יותר כשמדובר בפני סטוקס. לכן חשוב שלא תמכרו את כל המניות שלכם בבת אחת, תמיד תמכרו בחלקים בתקופות זמן של כמה שעות או ימים על מנת להקטין סיכונים. כן, גם אם זה אומר שיש סיכוי גבוה שהמניות שאתם תמכרו יכלו להכפיל את מחירם.

קניה ומכירה של מניה תמיד יהיו עניין של טיימינג - רק הזמן יגיד לכם אם ההשקעה שלכם משתלמת או לא, אז לפני שאתם מקבלים את ההחלטה הסופית שלכם למכור, יש מספר גורמים שאתם צריכים לקחת בחשבון. ותזכרו: אך פעם אל תהיו גרידים, זה לא משתלם.

כמו שאמרנו, אתם חייבים לדעת לנהל את הפוזיציה שלכם בצורה הדרגתית, גם למען השקט הנפשי שלכם. אתם תראו איך אתם מורידים המון לחץ מעצמכם בדרך הזו. לדוגמא, אם יש לכם מניות בשווי 20,000$ סך הכול, ואתם רואים שהשווי שלהם עולה ב50%-100%, הצעד הראשון שאנחנו היינו ממליצים לכם לנקוט בו יהיה למכור לפחות חצי מסך המניות, ועם מה שנותר- להמשיך לזרום עם המצב. כך נכנסתם למצב שאם מחיר המניה היה ממשיך לעלות, הייתם מרגישים פחות אשמים כי לא פספסתם את כל ההזדמנות להרוויח מהמשך העלייה.

מצד שני, אם תהיו חמדנים, תחכו עוד ולא תממשו רווחים כשיש הזדמנות טובה, בסופו של דבר אתם עלולים למצוא את עצמכם מתוסכלים על כך שלא מכרתם בזמן ועשיתם רווח הגון.

אז שימו לב לאינדיקטורים הבאים כשאתם מחליטים למכור או להחזיק במניה:

  • כמה גבוה הסיכון שאתם מסוגלים לקחת - האם אתם מאלה שיכולים להתמודד עם הכאב שבתחושת הפספוס?
  • האם יש הזדמנות טובה יותר להשקעה במקום אחר?
  • יחס סיכון-סיכוי.
  • האם אתם צריכים את הכסף למשהו אחר?

כמו שהבנתם, המנטליות שלנו משחקת המון כשמדובר ביציאה מהמניה ולכן מדריכים טובים במסחר בשוק ההון יעבירו שיעורים גם על הפן המנטלי שיש במסחר ולא רק על טכניקות השונות לקניית ומכירת מניות.

מסחר על בסיס ניתוח פונדמנטלי

הניתוח הפונדמנטלי המתמקד בחברה מסוימת ובפעילות השוטפת שלה, ישמש לנו ככלי משני ה"חוזה" לנו את עתיד המניה כאשר הכלי העיקרי שנשתמש בו הוא הניתוח הטכני. בניתוח פונדמנטלי ננתח מידע כמו דוחות החברה, חדשות שיצאו על החברה לאותו היום או השבוע, שמועות שהופצו, מאפייני המניה עצמה ועוד כל מיני קריטריונים נוספים לזיהוי מניה עם פוטנציאל צמיחה.

מסחר על בסיס ניתוח טכני

לעומת ניתוח פונדמנטלי, ניתוח טכני מתמקד בהיסטוריה של המניה של חברה מסוימת ואיזה מסע היא עברה עד לאותה נקודה שאתם צופים בה. בדרך כלל בניתוח טכני אנחנו נבצע השוואות למצבים אחרים שהמניה הייתה בהם על מנת לדעת איזו החלטה לקבל. בניתוח מהסוג הזה אנחנו נסמוך רק על מה שהגרף מספר לנו לפי הדפוס שלו וכך נוכל לזהות את הכיוון הבא שהוא פונה אליו.

נקודת תמיכה

נקודות התמיכה וההתנגדות אלו נקודות שחוזרות על עצמן באותן רמות מחיר בגלל לחץ הקניות או לחץ המכירות הגבוה בנקודות אלו שאינו מאפשר לגרף לפרוץ אותן.

נקודות התמיכה וההתנגדות בגרפים נוהגות לשמור על מחירים עגולים כמו 1$, 1.5$, 2$. זה קורה מהסיבה שהמון סוחרים אוהבים לקנות או למכור מניות במספרים יפים ועגולים, והרבה תוכנות אלגו-טריידינג מתוכנתות להיכנס או לצאת מעסקאות במספרים עגולים. אתם תבחינו שבמקרים רבים הווליום עולה כאשר הגרף מתקרב למחיר התמיכה. לחץ הקניה עולה בשלב זה ושואף לשמור על המחיר בנקודת התמיכה ולא לתת לו לרדת מתחתיה. כמו כן, גם נקודות תמיכה יכולות להישבר מה שעלול לגרום לקריסות חדות של המניה לאחר השבירה. יכולות להיות מספר נקודות תמיכה לגרף של מניה אחת, אבל כל נקודת תמיכה יכולה להיות חלשה, חזקה או מתונה. בדרך כלל כשמניה נופלת מנקודת התמיכה שלה, נקודת התמיכה יכולה להפוך לנקודת ההתנגדות שלה.

נקודת ההתנגדות

נקודת ההתנגדות נוצרת כאשר יש לחץ גדול של מוכרים במחיר ספציפי שאליו הגיעה המניה. כלומר, מחזיקי המניות מתחילים למכור בהתלהבות את המניה ברגע שהיא מגיעה למחיר מסוים וכך נוצר מצב שהמניה אינה ממשיכה לעלות מעבר למחיר ההתנגדות. כשסוחרים מזהים את נקודת ההתנגדות של המניה הם מנצלים זאת ליצירת רווחים, קונים את המניה לפני שהיא מגיעה למחיר שממנו היא אמורה לרדת בחזרה, וברגע שהיא במחיר ההתנגדות שלה - מוכרים אותה.

כניסה של ווליום גבוה

ווליום גבוה הוא אינדיקטור המעיד על עליה בפעילות המסחר במניה ובדרך כלל מסמל דבר חיובי עבור מניות הפני. פעילות מסחר גבוהה יכולה להעיד על כך שמניה מקבלת חשיפה גבוהה מה שגורם למחירה לעלות. אך מה קורה ברגע שהווליום שהיה במניה מתחיל לדעוך? ברוב המקרים, אמורה להידלק אצלכם מנורה אדומה שאומרת לכם בדחיפות למכור את המניה לפני שיהיה לכם ממש קשה לעשות זאת. כי במידה ואין ווליום בכלל, למכור את המניה יהווה אתגר עצום בשבילכם.

אז איך מוכרים מניה?

פשוט מאוד, כל מה שצריך זה לתת פקודה לברוקר שלך, או יותר נכון לתוכנה של הברוקר שלך, לציין את המחיר בו אתה מעוניין למכור את המניה ובמידה ויש קונה שמוכן לקנות במחיר שציינת, המניות שלך נמכרות. זה רק על קצה הלשון, על מנת לקבל הסבר יותר מפורט אתם יכולים לעיין במאמר שלנו על "איך קונים מניות".

הדבר האחרון והכי חשוב זה להציב לעצמכם יעדים ואף פעם לא להיות גרידים מידי! כלומר, שימו לעצמכם מחיר שבו אתם מתכוונים למכור את המניה ותעמדו בו! למזלנו יש המון הגדרות שניתן להפעיל בתוכנות המסחר השונות על מנת להשתלט על ה"חמדנות" שלנו שיבצעו בשבילינו פעולות באופן אוטומטי, כמו להגדיר מכירה אוטומטית של המניה ברגע שהיא מגיעה למחיר מסוים שגם אותו אנחנו הגדרנו. על ההגדרות הללו ניתן ללמוד בצורה יותר מפורטת במדריך שלנו במסחר בשוק ההון.

בנוסף, קורס בשוק ההון לא רק ילמד אתכם איך לזהות מתי הכי כדאי לצאת ממניה אלא גם תלמדו איך לנצל את ירידת מחיר המניה לטובתכם. ככה שאתם יכולים להרוויח משני הכיוונים.

Responses

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Black Friday

72 שעות של הטבות ומבצעים !

50% הנחה

על כל קורסי המסחר של Trade Trib

הצטרפו לאלפי הבוגרים שלנו ולמדו את סודות המסחר במניות OTC של שוק ההון וכיצד לנצל את המגמות המשתנות בשוק לטובתך ולהרוויח מהן !