מסחר בבורסה האמריקאית

ישנן בורסות רבות בעולם, כשלכל בורסה יש את היתרונות והחסרונות שלה שמתאימות לסוחרים שונים. ביניהן נמנית בורסת תל אביב, שאחד מיתרונותיה הוא שסוחרים בה בתי השקעות וברוקרים המוכרים לישראלים והכול מתנהל בשפה העברית, מה שאמור להפוך את המסחר במניות ערך לפשוט יותר בעיניי הסוחרים הישראליים. ולמרות זאת עדיין סוחרים רבים בארץ ובעולם נוהרים דווקא לבורסה האמריקאית, או בשמה השני- "בורסת וול סטריט", ויש לכך סיבות רבות:

נתחיל מזה שארה"ב היא המדינה השלישית בגודלה בעולם עם אוכלוסייה של 323 מיליון תושבים. התוצר המקומי הגולמי שלה עומד על 18.5 טריליון דולר (נכון לשנת 2016), מה שהופך אותה למעצמה כלכלית אדירה, וזאת בנוסף לתרבות הצריכה העשירה שיש לאמריקאים. במקום הראשון והשני יש את הודו וסין. למרות שסין גדולה יותר מארה"ב פי 4 בערך, התוצר המקומי הגולמי שלה קטן יותר ב- 7 טריליון, ולמרות שארה"ב היא לא המדינה הכי גדולה בעולם, התושבים שלה צורכים בערך כ- 20% מהתוצר העולמי. במילים אחרות, מדובר במעצמה כלכלית עם תושבים שאצלם המושג "קניות" נחשב לתחביב.

אז איך הנתון הזה בא לידי ביטוי בבורסה?

כאשר אנחנו מדברים על גודל מחזור המסחר בוול סטריט, אנחנו מדברים על מספרים שלא משתווים לשום מחזור של בורסות במדינות אחרות. יש שלל הזדמנויות להרוויח ולייצר רווחים גדולים, וזאת בעיקר בזכות כמות הכסף הבלתי נתפסת המתגלגלת בבורסות האמריקאיות השונות. מדובר על היקף של מאות מיליארדים ביום וטריליוני דולרים בשנה.

אף בורסה אחרת בעולם לא מגיעה למספרים של הבורסה האמריקאית.

אז בהשוואה לבורסה הישראלית שבה מחזור המסחר היומי הוא בערך מיליארד שקלים, שנכון לעכשיו זה בערך 285 מיליון דולר, המחזור היומי במסחר במניות בוול סטריט עומד על בערך 150 מיליארד דולר. מחזור המסחר של כל בורסת תל אביב, יכול להיות מחזור המסחר של רק מניה אחת בבורסה בארה"ב, כגון מניית מייקרוסופט. בדיוק מהסיבה שמתבצעות כל כך הרבה עסקאות בהיקף כל כך גדול, סביר להניח שבכל נקודת זמן הגיונית ועם המניה הנכונה, קיימת האפשרות לבצע פעולה של קניה או מכירה במחיר טוב.

ואם כבר מדברים על פעולת קנייה ומכירה במחיר טוב, אז העמלות של הבורסות האמריקאיות לעומת הבורסה בישראל הן משמעותית יותר נמוכות. אמנם זה לא נושא מהותי אם אתם סוחרים לטווח הארוך ומבצעים מספר בודד של פעולות בשנה, אבל כשמדובר בסוחר יומי שמבצע מספר פעולות ביום, נושא העמלות מהווה משקל עצום. למשל, בשביל לסחור בבורסה הישראלית, צריכים לבצע זאת דרך הבנק בלבד שלוקח עמלות של עד פי 20 לפעולה, לעומת המסחר בבורסות האמריקאיות, שכל מה שאתם צריכים בשביל ביצוע פעולות זה את הברוקר שמציע מחירים מאוד אטרקטיביים של כמה סנטים בודדים לפעולה.

סיבה נוספת למסחר בזירה האמריקאית, היא שהמסחר בה מאפשר כמעט מבחר בלתי נגמר של חברות ומניות. רק בבורסת ניו יורק שהיא הבורסה הוותיקה ביותר נסחרות בה כ-10,000 ניירות ערך. מדובר על עשרות אלפי מניות כאשר כל יום באה לעולם מניה חדשה. לא ניתן להכיר את כל המניות שם משום שכל פעם מופיעה מניה חדשה - כל יום חברות חדשות שלא שמעתם עליהן מעולם עם חדשות מסעירות מצטרפות לבורסה. אז כמו שאתם רואים - אין מחסור במניות בשוק האמריקאי.

נוסף לכך, במסחר מניות בוול סטריט קיימות פקודות מסחר מתקדמות. הסוחרים בבורסה האמריקאית יכולים "ליהנות" ולהרוויח מירידת מחירי המניות כמו שהם יכולים מעליית מחירי המניות, או בשפה מקצועית- לבצע שורט, מכירה בחסר. כלומר, להרוויח גם כשמחיר המניה יורד. שורט מתבצע כאשר סוחר "מלווה" מניות מהברוקר שלו ולאחר הירידה הוא מחזיר לו אותן במחיר נמוך יותר, וההפרש שנוצר זהו הרווח של הסוחר.

סיבה נוספת וחשובה היא שהבורסות האמריקאיות מעוניינות למשוך אליהן גם את קהל הסוחרים הרחב שמעבר לים ולכן הן הפכו את תהליך פתיחת חשבון המסחר והמסחר עצמו לפשוטים ביותר גם למי שלא מבין אנגלית ברמה גבוהה. כמו כן נוצר מצב שהוקמו חברות שנותנות שירות וכלים לסוחרים בבורסה האמריקאית: אתרי חדשות שמתעדכנים כל שניה, תוכנות למסחר מתקדם, מערכות לחישובים סטטיסטיים ועוד המון כלים שעוזרים לנו לסחור ברמה הרבה יותר גבוהה עם המידע העדכני ביותר, מה שאומר בשבילנו חסכון בזמן, כסף, צמצום רמת הסיכון וכמובן רווחים.

מהסיבה שחברות אלה יכולות לחסוך מאתנו המון, הכרתן הוא חלק בלתי נפרד מלימודי שוק ההון שלנו, לכן חשוב שתעשו מחקר מקיף בנושא לפני שאתם בוחרים באיזו מניה להשקיע. גם קורס ללימודי שוק ההון יכול להכווין אתכם לחברות הללו ולכלים שהם מציעים לקהל הלקוחות שלהם.

יתרון אחרון הוא ההבדל בין שעות ישראל לארה"ב כאשר לא קיימת חפיפה בין שעות יום עבודה בישראל לשעות יום עבודה בארה"ב. לכן כששערי וול-סטריט נפתחים בבוקר בארה"ב, במדינת ישראל אנחנו כבר אחרי יום העבודה שלנו, פנויים למסחר בבורסה האמריקאית.

הבורסה פעילה בימי שני עד שישי בשעות 16:30-23:00 שעון ישראל, שהן 9:30-16:00 שעון ארה"ב. הסיבה לכך שהשעות עבודה שלה דווקא בשעות האלה היא שמדובר בשעות עבודה של גופים גדולים של הבורסה האמריקאית, שסוחרים, מפקחים ומבצעים את כל הפעולות של המסחר.

Responses

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Black Friday

72 שעות של הטבות ומבצעים !

50% הנחה

על כל קורסי המסחר של Trade Trib

הצטרפו לאלפי הבוגרים שלנו ולמדו את סודות המסחר במניות OTC של שוק ההון וכיצד לנצל את המגמות המשתנות בשוק לטובתך ולהרוויח מהן !